ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

در این مقاله قصد داریم تا شما کاربران گرامی را با نحوه ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری آشنا کنیم، اما قبل از هرچیز لازم است تا در مورد دیوان عدالت اداری و اختیاراتی که به این دیوان داده شده است توضیحاتی را خدمت آن دسته از افراد که با دیوان عدالت اداری آشنایی ندارند ارائه دهیم.دیوان عدالت زیرنظر قوه قضاییه فعالیت می‌کند و هدف از ایجاد آن رسیدگی به شکایت شهروندان از واحدهای دولتی، مامورین دولتی و یا مصوبه‌هایی است که واحدهای مختلف دولتی تصویب کرده‌اند. به منظور رفاه حال مردم و افزایش خدمت‌رسانی، سامانه‌ای برای ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری راه‌اندازی شده است و افرادی که به هر دلیل قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را دارند می‌بایست این کار را به صورت غیرحضوری و از طریقه این سامانه انجام دهند.
سامانه‌ای که برای ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری در دسترس عموم مردم قرار گرفته است "سامانه ساجد دیوان عدالت اداری" نام دارد، استفاده از این سامانه راحت و آسان است و افراد می‌توانند با اتصال به اینترنت و ثبت نام در این سامانه، اقدام به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری نمایند.در این مقاله شما را با نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری آشنا می‌کنیم و به شما آموزش می‌دهیم تا چگونه در کمترین زمان ممکن و در هر نقطه مکانی با اتصال به اینترنت، شکایت خود را در دیوان عدالت اداری ثبت نمایید. افراد زیادی در مورد موارد شکایت در دیوان عدل اداری اطلاعات کافی را ندارند که سعی شده تا در این مقاله به صورت کامل به این موارد نیز پرداخته شود؛ پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید تا همه چیز در مورد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را فرا بگیرید.



نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری در گذشته به صورت حضوری و فیزیکی انجام می‌گرفت، افرادی که قصد ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را داشتند می‌بایست این کار را از طریق پست و یا مراجعه به شعب مختلف دیوان عدالت اداری که در شهرهای مختلف به فعالیت می‌پردازند انجام می‌دادند. اما امروزه همانند اغلب خدمات دولتی و در راستای بهبود کیفیت خدمات الکترونیک این کار فقط به صورت ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری انجام می‌گیرد.
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، دیوان عدالت اداری زیرنظر قوه قضاییه فعالیت می‌کند و به همین دلیل افراد برای  ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری می‌بایست ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نمایند. سامانه‌ای ساجد دیوان عدالت سامانه‌ای است که برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری راه‌اندازی شده و کاربران می‌بایست برای ثبت شکایت به این سامانه مراجعه کنند. برای استفاده از سامانه ساجد دیوان عدالت اداری بهتر است از مرورگر کروم که به روز رسانی شده است استفاده نمایید.
با ما همراه باشید تا قدم به قدم نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را به شما عزیزان آموزش دهیم.

  1. ۱ پس از اطمینان از اتصال به اینترنت مرورگر خود را باز نموده و عبارت " ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری" را در قسمت سرچ گوگل وارد کنید و یا لینک sajed.divan-edalat.ir را در قسمت آدرس مروگر جای‌گذاری نمایید.

    ورود به سامانه دیوان عدالت اداری

  2. ۲ در این قسمت کد ملی خود را وارد نمایید و بر روی گزینه "بعدی" کلیک نمایید.

    ثبت غیر حضوری شکایات در دیوان عدالت اداری

  3. ۳حال می‌بایست مجدداً کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد نمایید، سپس کدد عددی مناسب را در در کادر مربوطه وارد نمایید و در انتها بر روی گزینه "بعدی" کلیک کنید.(توجه داشته باشید که برای این کار قبلاً باید ثبت نام شما در سامانه ثنا انجام شده باشد)

    ثبت شکایات در دیوان عدالت اداری

  4. ۴ پس از ثبت نام موفقیت آمیز می‌توانید با انتخاب گزینه "ورود" و وارد کردن کد ملی و رمز عبوری که پس از ثبت نام دریافت کردید وارد حساب کاربری خود در سامانه ساجد شوید و از خدمات دیوان عدالت اداری به صورت اینترنتی بهره‌مند شوید.

    استفاده از خدمات دیوان عدالت اداری

  5. ۵همانطور که مشاهده می‌کنید چند امکان مختلف همچون "ثبت دادخواست بدوی"، "ثبت دادخواست اعاده دادرسی" و موارد دیگر در اختیار کاربر قرار گرفته است که فرد می‌تواند مطابق با نوع شکایت خود و موارد شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری نماید. پس از انتخاب نوع شکایت توضیحاتی در مورد نوع درخواست و آیین دادرسی در دیوان عدالت اداری به اطلاع کاربر رسانده می‌شود که کاربر می‌بایست موافقت خود را با این شرایط اعلام نماید.

    ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری

  6. ۶ در این صفحه از کاربر خواسته می‌شود تا اطلاعاتی مانند "سِمت درخواست دهنده"، "شماره دادنامه"، "شعبه رسیدگی کننده به پرونده" و موارد مختلف دیگر که نسبت به نوع شکایت متفاوت است را در سامانه ثبت نماید.

    فرم درخواست شکایت دیوان عدالت اداری

  7. ۷در ادامه از کاربر خواسته می‌شود تا شرح شکایت خود را در کادر مشخص شده مکتوب نماید و در صورت وجود مستندات که می‌تواند هرنوع فایل متنی، عکس و موارد دیگر باشد را در سامانه بارگذاری نماید. در پایان کار بر روی گزینه "ذخیره" کلیک نمایید تا پروسه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری با موفقیت به پایان برسد؛ فراموش نکنید که برای پیگیری شکایت حتماً شماره پیگیری پرونده را که بعد از ذخیره اطلاعات برای شما به نمایش درخواهد آمد را یادداشت نمایید.

    موارد شکایت به دیوان عدالت اداری

در ادامه  موارد شکایت در دیوان عدل اداری شرح خواهیم داد تا کاربران عزیز با اطلاع کامل از این موارد اقدام به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری نمایند.

 

بیشتر بخوانید: ثبت اظهارنامه قضایی الکترونیکی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

موارد شکایت در دیوان عدل اداری

اختیارات و صلاحیت‌های دیوان عدالت اداری در قانون اساسی به صورت شفاف ذکر شده است، رسیدگی به شکایات مردم در دیوان عدالت اداری به دو قسمت تقسیم شده است که قسمتی توسط شعب بدوی دیوان عدالت اداری و قسمت دوم شکایات، درحوزه اختیارات هیأت عمومی دیوان مورد بررسی قرار می‌گیرند. دیوان عدالت اداری اختیار رسیدگی به موارد زیر را دارد و می‌توان آنها را جزو موارد شکایت در دیوان عدالت اداری دانست.

  •  رسیدگی به اعتراض افراد حقیقی و حقوقی از تصمیمات و کارهایی که وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و دیگر ارگان‌های دولتی به مرحله اجرا رسانده‌اند.
  •  رسیدگی به شکایت افراد از مأمورین سازمان‌ها، شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی در حیطه کاری آنها
  •   رسیدگی به شکایت افراد حقیقی و حقوقی از کمیسون‌های مالیاتی، هیأت‌های اختلاف کارگر و کارفرما وهیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری همچون ماده صد شهرداری‌ها
  •   رسیدگی به شکایت افراد شاغل در ارگان‌های دولتی که نسبت به حق و حقوق قانونی خود احساس تضییع حقوق می‌کنند.
  •   رسیدگی به شکایت در مواردی که افراد حقیقی و حقوقی نسبت به مقررات ارگان‌های دولتی احساس تظلم می‌کنند و یا حس می‌کنند که رویه جاری در ارگان مربوطه مخالف شرع و یا قانون اساسی می‌باشد.

خب به اصلی‌ترین موارد شکایت در دیوان عدالت اداری پرداختیم اما در گذشته که ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت حضوری و از طریق شعب دیوان عدالت اداری انجام می‌گرفت این کار هزینه‌ای را برای افرادی شاکی در پی داشت، حال با توجه تغییر رویه به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری، هزینه این کار نیز تغییراتی داشته است که در بخش بعدی این مقاله به این موضوع و هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری خواهیم پرداخت

 

بیشتر بخوانید: سامانه نوبت دهی قضایی

هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری

همانطور که می‌دانید به موجب قانون اساسی، برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری ، هزینه‌ای مشخص با عنوان هزینه دادرسی درنظر گرفته شده است. هزینه دادرسی برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری هرسه سال یکبار مطابق با نرخ تورم، مشخص و اطلاع‌رسانی می‌شود. در سال ۱۴۰۰ نیز نرخ هزینه دادرسی به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری دچار تغییرات شد و در حال حاضر هزینه ثبت شکایت در مواردی که در حوزه شعب بدوی دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد بیست هزار تومان و هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری در مواردی که در شعب تجدید نظر این دیوان مورد بررسی قرار می‌گیرد چهل هزار تومان می‌باشد.
در مواردی که فرد شاکی متقاضی باطل شدن مصوبه دیوان عدالت اداری باشد طبق  قانون نیاز به پرداخت هزینه برای ثبت شکایت نیست، همچنین هزینه در نظر گرفته شده برای تطابق اوراق با نمونه اصل، در سال ۱۴۰۰ برای هر برگه ۱۵۰۰ تومان می‌باشد. با توجه به ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری ، هزینه ثبت شکایت در دیوان عدل اداری نیز می‌بایست به صورت الکترونیک و از طریق درگاه‌های پرداخت الکترونیکی انجام گیرد که این امر در سامانه ساجد که مربوط به ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری است وجود دارد و کاربران می‌بایست برای پرداخت هزینه، کارت بانکی معتبر با رمزپویای فعال داشته باشند.

منبع : ثبت غیرحضوری شکایت در دیوان عدالت اداری





:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 آذر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: